Tragická nehoda Fiatu Brava u Tlumačova.

Tragická nehoda Fiatu Brava u Tlumačova. | foto: Policie ČR

Řidič při předjíždění vjel pod kamion, z vraku ho vystříhali mrtvého

  • 171
Třicetiletému řidiči se stalo osudným riskantní předjíždění kolony aut. V místě zvaném Skály nedaleko Tlumačova na Zlínsku se už nestihl zařadit do svého pruhu a čelně se srazil s kamionem. Na místě byl mrtvý. Jeho tělo z trosek fiatu museli vystříhat hasiči.

"Třicetiletý řidič kamionu uvedl, že už se mohl na auto v protisměru jen dívat a brzdit, střetu zabránit nešlo. Toto svědectví máme potvrzeno i od dalších lidí, kteří byli poblíž. Osobní auto narazilo do kamionu čelně. Malý a lehký osobák byl zcela zdemolovaný. Zůstal pod koly kamionu, který ho tlačil několik metrů," uvedla mluvčí zlínské policie Jana Macalíková.

Tělo řidiče z Přerovska nebylo možné z vraku Fiatu Brava vyprostit bez pomoci hasičů. Ti byli k nehodě přivoláni v 19:15.

"Vozidlo značky Fiat zůstalo ze svých tří čtvrtin zaklíněné pod spodní částí kabiny nákladního tahače značky Renault. Ve zcela zdemolované kabině osobního vozidla se nacházelo tělo řidiče, který už nejevil žádné známky života," popsal mluvčí hasičů Zlínského kraje Libor Netopil, jak vypadala situace po příjezdu hasičů.

"Řidič nákladního vozidla i další svědci nehody byli událostí značně otřeseni," dodal Netopil.

Nakonec musela být obě auta nejprve odtržena od sebe a teprve poté mohlo být tělo řidiče uvolněno z trosek.

Nehoda blokovala dopravu na silnici mezi Otrokovicemi a Tlumačovem přibližně do půlnoci. Policisté v té době odkláněli řidiče na objízdné trasy.


Video