Opilý agresivní syn ohrožoval rodiče mačetou (Ilustrační snímek).

Opilý agresivní syn ohrožoval rodiče mačetou (Ilustrační snímek). | foto: Koláž - iDNES.cz

Nepracuješ a piješ, vyčetl otec synovi. Potomek na něj vzal mačetu

  • 27
Snaha přivést potomka k řádnému životu se vymstila 61letému muži z obce u Karolinky na Vsetínsku. Čtyřiadvacetiletý syn si totiž nechtěl do životního stylu, k němuž nepatří práce, ale naopak velké množství alkoholu, nechat mluvit. Otce napadl, škrtil ho a nakonec na něj i matku vzal téměř půlmetrovou mačetu.

Otcova snaha domluvit synovi nabrala nečekaně dramatický směr v sobotu večer, kdy muž synovi vytkl, že neustále pije, místo aby si sháněl práci. Mladík, který v té době byl opět silně opilý, si však otcovy výčitky nehodlal nechat líbit a nakonec se na něj vrhl.

"Napadl ho v dílně u domku. Nejdříve ho škrtil, pak ho povalil na zem a bil. Napadenému přispěchala na pomoc jeho o dva roky mladší manželka, kterou syn rovněž fyzicky napadl," popsala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Agresivní mladík pak z dílny vyběhl, ale vzápětí se vrátil a v ruce třímal téměř půl metru dlouhou mačetu, kterou máchal směrem k rodičům a křičel, že je oba zabije.

Nakonec se mladík zklidnil a odešel. Vystrašení rodiče pak ve strachu o život zavolali na pomoc policisty, kteří mladíka zadrželi. Útočník, který měl v těle přes tři promile alkoholu, pak skončil v policejní cele. Nyní mu za nebezpečné vyhrožování hrozí až tři roky vězení. Policisté ho navíc na deset dní vykázali z domu, v němž s rodiči žije.


Video