Policie hledá mladíky, kteří v Praze stříleli z auta kuličky do lidí

  • 129
Cesta po pražském Jiráskově mostě se změnila v traumatický zážitek pro dvojici mladíků. Osádka okolo jedoucího BMW na ně z oken namířila zbraně na airsoft a několikrát vystřelila. Šokovaní chodci událost ohlásili policii. Ta nyní žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

Událost se stala nedaleko Tančícího domu 27. dubna, policisté však požádali o pomoci při pátrání po pachatelích až nyní.

Mladíci šli po levém chodníku Jiráskova mostu směrem k Tančícímu domu chvilku po 16. hodině. „Když byli zhruba v polovině, projíždělo kolem nich šedostříbrné BMW se staženými okénky. Z interiéru vozu byla slyšet hlasitá hudba a hlučící posádka,“ vylíčil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Když je automobil míjel, vykoukla z předního i zadního okna ruka se zbraní.

„Podle poškozených třímali spolujezdci krátké střelné zbraně, ze kterých několikrát vystřelili. Jednoho z poškozených zasáhly tři kulky, naštěstí se ukázalo, že se jednalo o airsoftové zbraně,“ podotkl Hulan.

Podle poškozených se událost odehrála ve vteřině. Na zážitek podle svých slov ještě hodně dlouho nezapomenou. Kvůli nedostatku důkazů se kriminalistům případ zatím nepodařilo objasnit, a tak žádají o pomoc veřejnost.

„Jde nám především o další případné poškozené, kteří se toho dne, nebo kdykoli jindy, stali taktéž obětí obdobné situace. Stejně tak prosíme svědky popsané, nebo jiné podobné, situace, aby se všichni vyjmenovaní přihlásili kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ požádal Hulan.

Podobný případ řešili před časem policisté na Rakovnicku. Jedenadvacetiletý mladík a o rok starší kumpán mířili airsoftovou zbraní z auta na lidi. Inspirovali se na internetu a chtěli to vyzkoušet (psali jsme o tom zde).


Video