Zhruba stovka lidí pátrá v okolí Vacova po zmizelém sedmnáctiletém studentovi. Do pátrací akce se zapojili členové rodiny, přátelé, spolužáci, ale také dobrovolní pomocníci z okolí. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Stovka studentů hledá v okolí Vacova na Prachaticku ztraceného spolužáka

  • 118
Zhruba stovka studentů v úterý celý den opět prohledávala okolí Vacova na Prachaticku. Pátrala po sedmnáctiletém Danielu Prudíkovi ze Čkyně, který se ztratil v sobotu nad ránem. Policie už hledání v rojnicích vzdala, čeká na výpisy z mobilu.

Mladík vyrazil minulý pátek tábořit se spolužáky do kempu v Rohanově nedaleko Vacova na Prachaticku. Od sobotní čtvrté hodiny ranní sedmnáctiletého Daniela Prudíka ze Čkyně ale už nikdo neviděl.

 "Mluvila jsem s ním jako jedna z posledních a rozhodně mu nic nebylo. Nevypadal, že by chtěl někam odejít," říká Kristýna a bere si od strýce pohřešovaného Daniela letáky, které půjde rozvěsit s kamarádkami po okolí.

Po blonďatém chlapci s modrýma očima v kostkovaných kraťasech a tričku jako by se slehla zem. Ačkoliv policie pátrání v rojnicích po víkendu vzdala, spolužáci nechtějí sedět doma. Ruší brigády, dovolené či výlety a denně procházejí lesy v okolí.

Prohledávají vše, i ta nejméně pravděpodobná místa, kde by mohl jejich kamarád být. V lesích mezitím jezdí další kamarádi a známí především ze Čkyně na motocyklech a mapují lesní a polní prašné cesty a stezky.

Daniel Prudík

Všichni se však shodují na jednom: měli by tu být s námi také policisté, sami nemáme zkušenost, jak chodit v rojnicích a pročesávat lesy.

"Čekali jsme, že policisté budou hledat více dnů, že se zapojí třeba i ve svém volnu. Nejde přece o ukradené auto, ale o pohřešované dítě," kroutí hlavou jedna z maminek, která má sama tři potomky.

Policisté čekají na výpis z mobilního telefonu pohřešovaného

Policisté však zatím neplánují, že by po hochovi šli znovu pátrat do terénu. "Okolí Rohanova bylo důkladně propátráno, nyní čekáme na výpisy z mobilního telefonu a další okolnosti prověřují kriminalisté," podotkla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Daniel se z kempu ztratil nad ránem. Kamarádi zkoušeli na jeho mobilní telefon volat. Nejprve zvonil, pak se odmlčel. Pravděpodobně se vybila baterie.

Jedinou pozitivní zprávou v pátrání po ztraceném chlapci tak stále je, že policejní potápěč vyloučil s téměř stoprocentní jistotou, že by se utopil v kempu v koupališti. Co se však přesně stalo a proč Daniel Prudík zmizel, je dál záhadou.


Video