Na Plzeňsku se srazil autobus s osobním vlakem, jeden zraněný

  • 25
U Lužan na Plzeňsku v úterý ráno osobní vlak narazil do autobusu. Jeden člověk utrpěl lehčí zranění. Provoz na trati mezi Plzní a Železnou Rudou byl několik hodin přerušen.

„U Dlouhé Louky nedaleko Lužan došlo k dopravní nehodě, kdy autobus přejel koleje a zadní částí na nich zůstal stát, protože nemohl dál. Pak nastal střet s vlakem. Před křižovatkou dochází k opravám na silnici, takže tam asi byla krátká vzdálenost mezi kolejemi a těmi opravami, ale příčina nehody je v šetření,“ uvedla pro iDNES.cz plzeňská policejní mluvčí Martina Korandová.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal potvrdil, že světelná signalizace na přejezdu byla funkční a že v době, kdy světla začala blikat kvůli přijíždějícímu vlaku, už autobus na přejezdu stál. Závory na tomto přejezdu nejsou.

Provoz na silnici byl po nehodě omezen, ale auta bez větších problémů projela.

Mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha z místa nehody řekl, že při nehodě se lehce zranil jeden člověk v autobusu. „Ve vlaku bylo čtyřiadvacet lidí bez zranění,“ doplnil.

Nehoda se stala krátce před šestou ráno mezi Lužany a Borovy a vyžádala si přerušení vlakové dopravy.

Martin Drápal uvedl, že celková škoda byla předběžně vyčíslena na 950 tisíc korun, z toho půl milionu na autobusu, 250 tisíc na vlakové soupravě a 200 tisíc korun na železniční trati.

Podle webu Českých drah byl provoz na trati obnoven v půl jedné odpoledne. Dopravu zajišťovaly náhradní autobusy.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Video