Ilustrační snímek

(ilustrační snímek) - nehoda, auto, červené auto, zničené auto | foto: Profimedia.cz

Smrtelný střet při Rallye Posázaví způsobila mrtvice řidiče, tvrdí pořadatel

  • 16
Pětačtyřicetiletý řidič, který v sobotu nepřežil nehodu při Rallye Posázaví na Havlíčkobrodsku, zemřel podle pořadatele ještě před nárazem soutěžního vozu do stromu, protože údajně utrpěl mozkovou příhodu. Policie ale s tímto tvrzením nesouhlasí.

"Je to tak, mám to potvrzené už z asi dvaceti zdrojů včetně havlíčkobrodské starostky. Řidič dostal mrtvici, byl mrtvý ještě před nehodou. Vůz byl v zatáčce zcela neovladatelný," ujistil pořadatel rallye Zdeněk Secký.

Ale podle předběžných informací kriminalistů zemřel řidič kvůli zraněním, která způsobil náraz. Dokládají to sdělením brněnského soudního lékaře. Oficiálně ovšem ještě nemohou výsledky pitvy potvrdit. "Zatím jsme nedostali zprávu," sdělila policejní mluvčí Jana Mazourová.

Soutěžní vůz Mitsubishi Lancer vylétl z trati hned v první rychlostní zkoušce mezi Suchou a Okrouhličkou. V zatáčce v téměř dvousetkilometrové rychlosti narazil do stromu.

Záchranáři z vozu vyprostili mrtvého řidiče, jeho dvaačtyřicetiletý spolujezdec utrpěl těžká zranění. - čtěte Při Rallye Posázaví zemřel řidič, spolujezdec je těžce zraněný

Zraněný bude ještě několik týdnů ležet v havlíčkobrodské nemocnici. Lékaři mu museli voperovat do nohy několik šroubů. "Mluvil jsem s ním. Byl z toho psychicky hodně špatný, kladl si za vinu, že nehodě nezabránil. Ale v tomto případě se už opravdu nedalo nic dělat," dodal Secký.

Vzhledem k příčině nehody si hodně oddychl. "Naše pořadatelství to teď staví zcela do jiné role," řekl. Zároveň ubezpečil, že je rozhodnutý v pořádání amatérských rallye na Havlíčkobrodsku pokračovat.


Video