Mladý řidič nezvládl řízení vozu a srazil ženu, která šla při krajnici. Svým...

Mladý řidič nezvládl řízení vozu a srazil ženu, která šla při krajnici. Svým zraněním na místě podlehla. | foto: Hasičský záchranný sbor ČR

Řidič na Šumpersku nezvládl jízdu a srazil ženu, na místě zemřela

  • 16
Šestadvacetiletý řidič projížděl v sobotu brzy ráno Vikýřovicemi na Šumpersku. Podle dosavadního vyšetřování nezvládl řízení a zabil ženu, která šla u kraje silnice. Pak narazil do lampy a lehce zranil sebe i spolujezdce.

Nehoda se stala po páté hodině ráno ve Ztracené ulici pod takzvaným Holubím vrchem. „Řidič zřejmě nezvládl řízení svého vozu, narazil do chodkyně, která šla při okraji vozovky proti jeho vozidlu, a poté do sloupu veřejného osvětlení,“ sdělila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Dvaapadesátiletá žena zůstala zaklíněna pod vozidlem. „Hasiči po svém příjezdu osobu vyprostili a předali ji do péče posádce zdravotnické záchranné služby,“ řekl mluvčí hasičů a záchranky Zdeněk Hošák.

Zdravotníci však ženě už nemohli pomoct. Utrpěla vážná poranění hlavy a mnohočetné zlomeniny, zraněním na místě podlehla. Řidič a spolujezdec měli jen povrchní poranění hlavy.

„U řidiče nemohla být provedena orientační dechová zkouška na alkohol, proto byl ke zjištění případného ovlivnění alkoholem či jinými návykovými látkami nařízen odběr krve,“ doplnila policejní mluvčí. Další okolnosti nehody i míru zavinění dál šetří policie.

,

Video