Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Rychlík srazil u Brna chodce, dalšího muže zranil vlak za Prahou

  • 38
Poblíž Hrušovan u Brna v úterý vpodvečer srazil rychlík člověka, který se pohyboval v kolejišti. Chodec na místě zemřel, řekl policejní mluvčí Pavel Šváb. Nehoda zastavila provoz na trati směřující na Bratislavu. Muže srazil rychlík také poblíž Všenor u Prahy.

Vlaky začaly nabírat zpoždění. Týká se to už více než desítky spojů, uvedla před 21. hodinou mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

„Zpoždění se týká spojů směřujících jak na Bratislavu, tak Vídeň. Stojí jak dálkové vlaky, tak regionální,“ řekla Bezuchová. Na webu Českých drah bylo uvedeno, že omezení má trvat do 23:00.

Na místě zasahovala policie. Podle mluvčího člověk, kterého vlak srazil, neměl šanci přežít. „Budeme zjišťovat další okolnosti nehody. Stala se v nepřístupném terénu,“ uvedl Šváb.

Rychlík srazil muže také u Všenor

I poblíž Všenor u Prahy večer rychlík srazil a zranil muže. Záchranářský vrtulník ho přepravil do nemocnice. Řekl to mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Podle něj muž pod vlak skočil. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že muže před 21:30 srazil rychlík jedoucí z Chebu do Prahy v místě, kam je zakázán přístup. Podle webu Českých drah pasažéry z rychlíku evakuovali hasiči.

Na dvojkolejné trati na Plzeň byla zastavena doprava mezi stanicemi Dobřichovice a Praha-Radotín, České dráhy vlaky nahradily autobusy. Některé osobní spoje byly zrušeny, rychlíky nabraly až téměř hodinové zpoždění. Kolem 22:15 vlaky mohly vyjet na jednu z kolejí, úplné obnovení provozu se očekává zhruba dvě hodiny po půlnoci.


Video