Poprvé našel Vychodil krumpáč v kapotě svého auta v roce 2007, policistům se tehdy pachatele nepodařilo vypátrat. Ilustrační foto.

Poprvé našel Vychodil krumpáč v kapotě svého auta v roce 2007, policistům se tehdy pachatele nepodařilo vypátrat. Ilustrační foto. | foto: Foto: Policie ČR

Rožnovskému místostarostovi rozbili auto krumpáčem. Už podruhé

  • 46
Krumpáč zaražený do auta – tak se v Rožnově pod Radhoštěm vyřizují spory. Týká se to alespoň tamního místostarosty za ODS Aloise Vychodila. V posledních dvou letech mu někdo tímto způsobem zničil vůz už podruhé. Tentokrát navíc vandal zaútočil přímo na parkovišti před radnicí.

"Nevím, jestli mě někdo chce zastrašit, já se ale nenechám," komentoval druhý čin místostarosta. Je přesvědčen, že za vším je závist politických oponentů, kteří neunesli současné úspěchy radnice. Jinou variantu odmítá připustit.

Podle opozice se však nabízejí hned tři další možná vysvětlení. "Pan místostarosta před příchodem na radnici obchodoval s Ruskem nebo Ukrajinou. Toto jsou důsledky," nechal se slyšet zastupitel Ivo Jelínek (SNK ED).

"Jde o vyjádření nespokojenosti s prací místostarosty na radnici. Někdo chce tímto pro mě nepřijatelným způsobem říci, že zdaleka ne všechny investiční akce jsou čisté," myslí si zastupitelka Libuše Rousová ze sdružení Rožnov všem.

Třetí možností pak je, že se vše točí kolem vnitrostranického boje uvnitř rožnovské ODS. Jejím kmenovým členem je také bývalý ministr práce Petr Nečas, který s rožnovskými členy řešil rozpory po minulém útoku. Jeho vyjádření k novému incidentu se včera nepodařilo získat.

Pachatel zaútočil, když policisté hlídali přechody

Policie zatím o případu mlčí. "Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nebudeme podávat žádné bližší informace," uvedla vsetínská policejní mluvčí Ludmila Brousilová.

O něco sdílnější byl šéf rožnovských strážníků Daniel Vašut. "Pachatel čin spáchal kolem osmé hodiny ráno. Tedy ve chvíli, kdy jsou strážníci i policisté na přechodech u škol. Je možné, že to právě proto směřoval na tuto hodinu," uvedl.

I když ve městě je kamerový systém, ani v jednom případě agresora nezachytil. V Rožnově přesto doufají, že policie bude úspěšnější než před dvěma roky. "Věřím tomu také. Ale i kdyby ne, obavy o život nemám," uzavřel Vychodil.


Video