Rover srazil auta i lidi, kteří chtěli pomoci raněným při předchozí nehodě.

Rover srazil auta i lidi, kteří chtěli pomoci raněným při předchozí nehodě. | foto: Roman Čejka, MF DNES

Rover proměnil silnici na Liberec v tragické kuželky

  • 47
Rover ve smyku ráno smetl ze silnice R35 auta i lidi. Jeho řidič chtěl na 35. kilometru přibrzdit u nehody octavie, která skončila po nárazu do svodidel u krajnice. Dostal ale smyk a jako kuželky srazil vše, co mu stálo v cestě. Čtyřiatřicetiletý muž nehodu nepřežil.

"Řidič Škody Octavie zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám, dostal se do smyku a havaroval do středových svodidel. Od nich se vozidlo zřejmě odrazilo a skončilo na pravé krajnici," uvedla mluvčí liberecké police Vlasta Suchánková.

Po nehodě zastavili na silnici posádky Renaultu Laguna a Citroënu Berlingo, kteří pomáhali raněným z octavie. Po chvíli ale jel od Turnova rover.

Obrázek

Řidič Roveru 75 chtěl jen přibrzdit, ale dostal smyk.

"Řidič při spatření havarovaného vozidla přibrzdil a při tom se jeho vozidlo dostalo do smyku a bočně narazilo do stojících vozidel na pravé krajnici i osádek vozů," popsala tragédii mluvčí policie.

Tělo 34letého muže našli záchranáři až při vyprošťování vozů. Čtyři lidé byli zranění, pro jednoho z nich musel přiletět vrtulník.

Obrázek

Tragická nehoda na několik hodin blokovala dopravu mezi Turnovem a Libercem.

Nehoda přes čtyři hodiny blokovala rychlostní silnici R35.  Policie odkláněla dopravu přes Žďárek.

mapa nehoda R35, (26.10. 2007)

Zdroj: mapy.idnes.cz, © PLANstudio


Video