Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Pes se srazil v bývalé pískovně s plavkyní, žena se utopila

  • 2571
Rotvajler pravděpodobně v neděli 17. července utopil ženu v bývalé pískovně u Kostelce nad Labem na Mělnicku. Žena se se psem setkala při plavání, ten na ni zřejmě zaútočil. Co se ve vodě ale přesně stalo, nyní vyšetřují policisté.

Sedmatřicetiletá žena se vydala k vodě se svou snachou a dalšími příbuznými. Když se šla vykoupat, ve vodě proti ní plaval zřejmě rotvajler.

"Mohu potvrdit, že v bývalé pískovně došlo ke střetu ženy se psem, který plaval proti ní. Co se ale vlastně stalo, to je předmětem vyšetřování. V tuto chvíli nemůžeme sdělovat bližší informace, případ vyšetřujeme," řekla mluvčí mělnické policie Jana Žáčková.

Po střetu ženu vytáhli na břeh její příbuzní. Na místě ji oživovali také záchranáři a pražská záchranka ji poté ve velmi vážném stavu transportovala do Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích. Tady bohužel zraněním způsobeným topením podlehla.

V tuto chvíli není jasné, zda pes na ženu bezdůvodně zaútočil, nebo zda jej svým chováním vyprovokovala k útoku.

Podle osloveného kynologa je možné, aby pes dospělého člověka utopil. "Pes utopit dokáže, i když nechce. V tomto případě ale neznám okolnosti, proto lze těžko vyvozovat konkrétní závěry. Pokud by se třeba nechtěně do mě zasekl drápky, dokáže mě utopit i můj vlastní pes, aniž by na mě chtěl útočit," řekl místopředseda Českého kynologického svazu Václav Kejř.

Podle Kejře záleží jednak na charakterových vlastnostech psa, jednak na okolnostech. "Tento typ psa je hlídač, mohla to být určitá zloba. Ale zároveň nelze vyloučit, že jej plavkyně vyprovokovala třeba i pohledem nebo šploucháním. Neznám okolnosti toho případu," řekl.


Video