Mladík si chtěl vzít život, vážně ale při tom zranil jiného člověka. Ilustrační foto.

Mladík si chtěl vzít život, vážně ale při tom zranil jiného člověka. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Řidič sebevrah skončí před soudem, hrozí mu dlouhý žalář

  • 11
Jednadvacetiletý muž z Tlumačova na Zlínsku se bude před soudem zpovídat z pokusu o vraždu a poškozování cizí věci. Mladík v létě svým autem úmyslně narazil do protijedoucího vozu. Doufal, že tak spáchá sebevraždu. Pokus se mu ovšem nezdařil.

K události došlo letos 31. července. Mladík za volantem Škody Felicia na silnici mezi Otrokovicemi a Tlumačovem s úmyslem ukončit svůj život narazil do vozu Škoda Octavia, jehož pětatřicetiletému řidiči z Uherskohradišťska způsobil vážné zranění. - více zde

Státní zástupce zlínské pobočky Krajského státního zastupitelství v Brně Roman Kafka řekl, že tento týden ve věci podal obžalobu.

Obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí deseti až 15 let. Podle Kafky dosud netrestaný muž přiznal, že chtěl spáchat sebevraždu. "Popírá však úmysl ublížit jinému," uvedl Kafka.

Podle něho ale mladík musel být srozuměn s tím, že svým jednáním může posádce protijedoucího vozidla způsobit i smrt. Obviněný tehdy ráno na rovném a přehledném úseku ve zhruba stokilometrové rychlosti namířil svůj vůz proti autu poškozeného.

"Řidič Škody Octavia se stihl vyhnout přímému čelnímu střetu a vozy se srazily rohem. Tímto manévrem oběma zachránil život," uvedl Kafka.

Mladý sebevrah utrpěl jen lehké zranění, zatímco druhý účastník střetu byl zraněn těžce. Na zdemolovaných autech vznikla škoda vyčíslená na 160 tisíc korun. Mladík po nehodě skončil na psychiatrii v Kroměříži, momentálně je umístěn ve vazební věznici v Brně. Vliv alkoholu u obou účastníků nehody policie vyloučila.

Podle Kafky je obviněným zvolená forma sebevraždy výjimečná. "S něčím podobným jsem se dosud nesetkal. V září ale došlo k nehodě u Břestu na Kroměřížsku, kde řidič v sebevražedném úmyslu narazil do nákladního vozu," dodal státní zástupce.

Devětadvacetiletý muž z Vizovic na Zlínsku tehdy za volantem malé dodávky čelně narazil do protijedoucího kamionu Iveco. Jeho řidič utrpěl těžké zranění. Kamion s nákladem titanové běloby shořel.

,

Video