Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Řidič favoritu se na D6 otočil do protisměru, při následné srážce zemřel

  • 59
Při čelní srážce s protijedoucím vozidlem zemřel v pondělí odpoledne řidič, který se na dálnici D6 z neznámých důvodů otočil a jel v protisměru. Řidič druhého auta byl se zraněními převezen do nemocnice. Nehoda uzavřela část dálnice zhruba na tři hodiny, provoz byl však již obnoven.

Řidič vozidla značky Škoda Favorit najel na dálnici na jenišovském sjezdu u obchodního domu Globus ve směru na Sokolov, záhy se však z neznámých důvodů otočil.

„Po několika desítkách metrů se vozidlo prudce otočilo do protisměru a jelo zpátky na Karlovy Vary,“ popsala událost pro iDNES.cz karlovarská policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Jedno vozidlo mu stačilo uhnout, druhé bohužel ne a následoval čelní střet,“ dodala.

Favorit začal okamžitě hořet. Řidiče se nepodařilo z vozu zachránit a nemohl být ani na místě identifikován. Řidič druhého auta byl se zraněními převezen do nemocnice, podle mluvčí však před převozem bez větších problémů komunikoval.

Nehoda se stala na 132. kilometru, dálnice D6 byla ve směru na Sokolov dočasně uzavřena od sjezdu Dvory až ke sjezdu na Loket a Nové Sedlo. Provoz byl obnoven po devatenácté hodině, zhruba po třech hodinách od nehody, uvedla Böhmová.

,

Video