U tragické dopravní nehody zasahovaly posádky dvou sanit a vrtulníku. Ilustrační foto

U tragické dopravní nehody zasahovaly posádky dvou sanit a vrtulníku. Ilustrační foto | foto: ZZS Libereckého kraje

Řidič BMW boural v protisměru, zahynul i se spolujezdcem

  • 179
Dva mladé životy ukončila v sobotu nehoda dvou osobních aut v Lužanech na Plzeňsku. Zemřeli při ní 22letý řidič a jeho 23letý spolujezdec.

Policisté k nehodě vyjížděli v sobotu v 18:07. "Řidič BMW, který jel z Lužan ve směru na Klatovy, vyjel v pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se střetl se Škodou Octavia," popsala policejní mluvčí Martina Korandová.

Pomoci zraněným kromě dvou sanit přiletěl i vrtulník. Tři lidé ze škodovky ve věku 34, 24 a 21 let skončili v nemocnici. Osádce BMW už záchranáři nedokázali pomoci. "Při nehodě zemřel 22letý řidič a jeho 23letý spolujezdec," dodala Korandová.

"Do nemocnice jsme přepravili muže s podezřením na vážné poranění páteře, dívku a chlapce se zlomeninami nohou," řekla iDNES.cz mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková.

Podle jednoho ze svědků se stala nehoda přímo v obci a zablokovala hlavní silniční tah mezi Plzní a Klatovy. Policisté proto po dobu odklízení a vyšetřování nehody na místě odkláněli dopravu. Příčinu nehody vyšetřovatelé zjišťují.

Střet dvou osobních aut v Lužanech nepřežili dva lidé

Střet dvou osobních aut v Lužanech nepřežili dva lidé


Video