Hasiči v Příbrami uhasili požár haly Ravak, nikdo se nezranil

  • 30
V Příbrami hořela výrobní hala v průmyslovém areálu společnosti Ravak. Hasičům se požár podařilo uhasit v sobotu okolo šesté hodiny ráno. V areálu byli zaměstnanci, stihli se však evakuovat. Škoda přesáhla podle hasičů 50 milionů korun. Na místě zůstávají dvě jednotky hasičů.

Hasiči dohasili poslední ohnisko požáru kolem šesté hodiny ráno. Na místě zůstávají dvě jednotky hasičů. Během nočního hašení se nikdo nezranil. 

„Příslušníci hasí halu zevně, protože do haly zatím nemůžou vstoupit,“ uvedla v pátek pro iDNES.cz mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. „Vody máme dost. Je řešena hydrantovou sítí a kyvadlově ji dopravujeme cisternami,“ dodala mluvčí.

V hořící hale se propadla střecha, řekla ČTK po půl desáté večer Kereková. 

Zaměstnanci podle Kerekové rovněž varovali hasiče, že v hale jsou tlakové lahve, které mohou vybuchnout.

Policisté uzavřeli Obecnickou ulici, ve které se průmyslový areál nachází. Na místo se sjeli hasiči z širokého okolí, například z Jinců nebo Milína. Na místě bylo celkem více než dvanáct jednotek.

Kouř byl vidět i ze zhruba patnáct kilometrů vzdálené Dobříše.

Starosta Příbrami a bývalý člen představenstva Ravaku Jindřich Vařeka ČTK řekl, že v areálu začal hořet stroj na stříkání van polyuretanem. Na místo dorazila také chemická laboratoř hasičů z Kamenice, nenaměřila ale žádné škodliviny unikající do ovzduší. Místní obyvatelé se tedy nemusí bát větrat.

Podle hasičů přesáhla škoda 50 milionů korun.

Jednu posádka záchranářů na místo poslala záchranná služba. Podle mluvčí Petry Effenbergerové čekali záchranáři v bezpečné vzdálenosti, kdyby byl potřeba jejich zásah.

Ravak je česká akciová společnost vyrábějící vybavení koupelen. Vyrábí například umyvadla, sprchové kouty, vany nebo koupelnový nábytek.

Sídlo společnosti Ravak

Sídlo společnosti Ravak

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Video