Na Mladoboleslavsku shořel nad ránem bývalý mlýn. Škoda je sedm milionů

  • 1
V neděli brzy ráno vyjeli středočeští hasiči k požáru bývalého mlýna v obci Krnsko. Oheň tam zachvátil postupně celou budovu, její vnitřní část totiž byla dřevěná. Statik nyní vyhodnocuje, zda je možné jít dovnitř a dohasit skrytá ložiska. Příčina požáru zatím není známá.

„Středočeským hasičům byl nahlášen požár v objektu bývalého mlýna v obci Krnsko krátce před pátou hodinou ranní. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o rozsáhlý požár objektu o velikosti 25 krát 40 metrů,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu a na místě zasahovalo celkem čtrnáct jednotek.

„Nyní na místo jede speciální technika ze záchranného útvaru Zbiroh. Jedná se o univerzální dokončovací stroj, je to v podstatě velká lopata, která bude pomáhat se zříceným zdivem,“ popsal mluvčí.

Vyhořelý objekt obhlíží statik, který vyhodnotí bezpečnost zásahu uvnitř budovy. Zděná byla totiž pouze vnější část, vnitřek byl dřevěný. Ten celý lehl popelem. Nyní proto vyhodnocuje, zda jsou stojící zdi natolik stabilní, aby mohli hasiči uvnitř dohasit skrytá ohniska.

„Vyšetřovatelé zatím také nemohli dovnitř, nelze ani nastínit, co mohlo být příčinou požáru. Majitel spolupracuje s hasiči a vyšetřovateli. Víme, že dovnitř byla zavedena elektrika, to je ale zatím celé,“ dodal Gabriel.

Hasiči na místě budou zasahovat pravděpodobně až do odpoledne. Pokud ale statik vyhodnotí budovu jako nebezpečnou a zjistí, že by se mohla zřítit, zásah se nejspíš protáhne až na několik dní.

Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na sedm milionů korun.


Video