Policie při rekonstrukci vraždy Jana Rokose

Policie při rekonstrukci vraždy Jana Rokose | foto: ČTK

Policisté uspořádali rekonstrukci vraždy pětiletého Honzíka

  • 1
Žďárek na Ústecku včera zaplnila policejní auta. Kriminalisté zde rekonstruovali vraždu pětiletého Jana Rokose, včetně pohřbení jeho těla. Cílem bylo určit podíl viny na smrti chlapce mezi matkou Antonií Staškovou a Pavlem Greplem, který tvrdí, že své přítelkyni jen pomáhal s tělem.

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová řekla, že na základě rekonstrukce se rozhodne, zda ještě bude potřeba ve vyšetřování nařídit nějaké úkony, nebo ho již bude možné ukončit. Bližší informace podle ní zatím k případu nelze zveřejnit.

Antonie Stašková i Pavel Grepl jsou oba obviněni z vraždy. Loni 9. prosince zabili pětiletého Honzíka právě u Žďárku a tam ho také pohřbili. O pár dní později ale tělo vyhrabali a vozili ho v kufru auta, kde ho v Českých Zlatnících na Mostecku objevili strážníci. - čtěte Pětiletého chlapce našli mrtvého, matka je obviněna z vraždy 

Otec chlapce Roman Rokos viní ze smrti syna policii. Už v červenci nahlásil jeho zmizení, poté, co ho unesla matka. Několik měsíců pátrání ale kriminalistům nestačilo, aby hocha vrátili otci zpět. Podle Romana Rokose policie zanedbala pátrání a požaduje odškodné.

"Počítám cestovní náklady a další výdaje spojené s hledáním mého syna. Budu žádat asi čtvrt milionu," řekl Rokos pro Týden.cz.
 

,

Video