Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

Policie zatkla podezřelého ze zastřelení muže v nočním vlaku z Brna

  • 31
Brněnští policisté zatkli muže, který je podle nich vrahem z vlaku, v němž byl v pátek v noci zastřelen jeden z cestujících. Ze zveřejněných informací také vyplývá, že zbraň nevlastnil legálně.

Výstřel zazněl v osobním vlaku, který vyjížděl z Brna ve 22:01 směrem na Letovice. Podle policie střílel devětatřicetiletý muž.

„Po výstřelu z krátké zbraně zemřel osmatřicetiletý muž. Střelec, který je nyní v policejní cele, je podezřelý z vraždy a nedovoleného ozbrojování. Policisté už podali návrh na jeho vzetí do vazby,“ uvedl v neděli odpoledne policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na vyhrocené chvíle ve vlaku poukázala už v sobotu večer facebooková stránka Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje, policie se ale k případu kvůli probíhajícímu vyšetřování blíže vyjadřovat nechtěla.

„Dle informací zjištěných na místě byl cestující postřelen jiným cestujícím, kterého znal. Postřelený na místě svým zraněním podlehl,“ zněla informace na profilu.

23.září 2017 v 18:54, příspěvek archivován: 23.září 2017 v 20:01

V noci 22. 9. 2017 ve vlaku linky S2 4736 s odjezdem 22:01 z Brna byla vlakovou četou nahlášena mimořádná událost - kolaps cestujícího. Dle informací zjištěných na místě, byl cestující postřelen jiným cestujícím, kterého znal.

Podle ČTK policejní vyšetřování vedlo k odstavení vlaku ve stanici Bílovice nad Svitavou a zastavení provozu na trati, které se dotklo ještě dalších dvou osobních vlaků a jednoho expresu. Část cestujících převezly autobusy náhradní dopravy, část počkala na další vlak. Před sobotní jednou ráno se podařilo obnovit dopravu po jedné koleji, později v noci pak na obou.


Video