Policie lstí zabránila ženě ve skoku

  • 3
Ostrava - Po hodinách vyjednávání zabránili policisté sebevraždě šestatřicetileté ženy, která chtěla v úterý dopoledne vyskočit z šestého patra domu v Ostravě-Bělském Lese. "Po dvou hodinách vyjednávání jsme do bytu poslali její patnáctiletou dceru. Začala s matkou mluvit, což policistům umožnilo vniknout do bytu," řekl mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

Ženu, která dlouhodobě trpí depresemi a v minulosti se už několikrát pokusila o sebevraždu, lékaři převezli do Psychiatrické léčebny v Opavě.

Na sebevražedkyni stojící v okně policii telefonicky upozornil svědek. Na místo dorazili i hasiči, lékaři, zásahová jednotka a policejní psycholog.

"Žena však s nikým nechtěla komunikovat. Navíc v bytě otevřela všechna okna a tvrdila, že okamžitě vyskočí, když se pokusíme vniknout dovnitř," popsal události Klézl. Podle něj se členové zásahové jednotky dokonce spustili na lanech ze střechy domu a byli připraveni případnému skoku zabránit.

Ve skoku z několik desítek metrů vysokého mostu v Ostravě-Svinově ostravští policisté koncem dubna zabránili asi padesátiletému muži. Podle dostupných informací měl muž problémy v práci. Během rozhovoru s policejním vyjednavačem se sebevrah přiblížil k zábradlí, kde se jej přítomným policistům podařilo zachytit a přetáhnout do bezpečí.

,

Video