Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Policie dvakrát honila stejné auto, po řidiči jí ujížděl jeho spolujezdec

  • 14
Policisté z Bohumína vyrazili dvě hodiny po půlnoci za vozem Opel Astra, jehož třicetiletý řidič odmítal zastavit. Když se jim ho konečně podařilo chytit, nadýchal 2,24 promile alkoholu. Mezitím za volant opelu nenápadně přesedl rovněž opilý spolujezdec. Vyrazil a honička začala nanovo.

Při první honičce se řidič řítil ulicemi Bezručová, Štefánková, třída Edvarda Beneše, Okružní a Svatopluka Čecha, kde se policii podařilo opel zastavit. Řidič vystoupil a policisté mu dali dýchnout. Odmítal ale eskortu na služebnu, byl arogantní, a tak nakonec skončil v poutech.

"Mezitím co policisté řešili porušení zákona s řidičem, spolujezdec v autě přesedl za volant. Začal couvat ve směru k ulici Okružní, na křižovatce narazil do Škody Forman," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Jednadvacetiletého muže ale karambol nezastavil a ujížděl dál. Na Masarykově ulici mu policisté postavili do cesty služební auto. Prchající mladík do něj autem narazil, trefil i VW Passat na nedalekém parkovišti a s opelem skončil uprostřed silnice.

"Orientační dechová zkouška byla pozitivní, hodnota zůstala na 2,15 promile v dechu. Předběžná škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun," řekla policejní mluvčí.


Video