V Plzni našli zabitého muže na chodbě domu. Policie zadržela podezřelého

  • 9
Plzeňští kriminalisté se od nedělního brzkého rána zabývají mrtvým mužem, kterého nalezl náhodný chodec na chodbě bytového domu. Muž jevil známky fyzického napadení. Policisté už zadrželi podezřelého.

„Oznámení o mrtvém muži jsme přijali v neděli ve 2:40 od člověka, který bezvládné tělo nalezl na chodbě bytového domu v Plzni Těšínské ulici,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Dagmar Brožová. 

Na místě události byli záchranáři, kteří osmašedesátiletému muži poskytovali první pomoc. Muž něměl žádná bodná ani střelná poranění, ale jevil známky fyzického napadení.

Mrtvý muž měl dle serveru krimi-plzen.cz poraněnou hlavu, která mu krvácela. Nejspíše za zranění může teleskopický obušek, který byl nalezen vedle mrtvého. 

„Zatím to nemůžeme nazývat vraždou, je to násilný trestný čin. Jedná se o první takový čin v Plzeňském kraji v letošním roce. Násilný trestný čin v současné době prověřují kriminalisté Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Byla zadržena jedna podezřelá osoba,“ uvedla Brožová.

Zabitý muž se živil jako taxikář, proto se objevily spekulace, že zemřel kvůli neshodě při placení. Podezřelý muž měl uvést po konci jízdy, že nemá peníze na zaplacení, a došlo k potyčce mezi nimi. 

„Policie zajistila vozidlo taxislužby, které převezla na policejní parkoviště. Na autě budou probíhat další úkony,“ potvrdila Brožová, nicméně odmítla komentovat motivy, proč byl muž zabit. 

V loňském roce se krajští kriminalisté zabývali čtrnácti vraždami.


Video