Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Lukáš Humpl, Záchranná služba Moravskoslezského kraje

Řidič autobusu bojuje v nemocnici o život. Zmlátil ho pirát silnic

  • 844
Policisté vyšetřují incident mezi agresivním řidičem osobního auta a šoférem linkového autobusu na Domažlicku. Odstartoval ho riskantní manévr při předjíždění a skončil napadením řidiče autobusu. Pro zraněného musel vrtulník. Informoval o tom deník Právo.

Incident se odehrál v úterý po 14. hodině na silnici mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi. Šestatřicetiletý řidič octavie předjížděl linkový autobus v místě, kde je to zakázáno, a zavadil o něj. Oba řidiči se dohodli, že dojedou na autobusové nádraží, kde nehodu vyřeší.

Co přesně se stalo po jejich setkání, není jasné. "Incident se odehrál mezi autobusem a zdí. Jak se to celé semlelo, přesně nevíme. Jeden ze svědků už jen viděl našeho řidiče odcházet z toho místa se zkrvavenou tváří a napuchlým obličejem. Zavolal policisty a záchranku, protože zraněnému řidiči útočník rozmlátil mobil o zeď," řekl Právu vedoucí domažlické pobočky ČSAD autobusy Plzeň Jan Šup.

Zmláceného třiašedesátiletého řidiče autobusu odvezla nejprve sanitka do místní nemocnice. Protože se jeho stav zhoršil, musel být letecky transportován s vážným poraněním hlavy do plzeňské fakultní nemocnice.

"Jeho stav zůstává dál velmi vážný," řekla ve středu iDNES.cz mluvčí nemocnice Renata Jenšíková.

Muž, který je z napadení podezřelý, z nádraží ujel. Policisté ho dopadli později, při pátrání jim pomohlo číslo espézetky jeho vozu.

Podle informací Práva u výslechu popřel, že by někoho fyzicky napadl. Připouští jen, že došlo ke slovní výměně názorů. Hájí se tím, že řidič autobusu mu schválně bránil v předjíždění. Vyšetřován je na svobodě.

Policejní mluvčí Zdeňka Vogeltanzová řekla, že policisté chtěli muže zadržet, ale státní zastupitelství s tím nesouhlasilo.

,

Video