Zásah blesku nikdo neviděl, ale vedle dívky zůstal poničený strom. Ilustrační foto.

Zásah blesku nikdo neviděl, ale vedle dívky zůstal poničený strom. Ilustrační foto. | foto: ČTK

Patnáctiletou dívku v Třinci zřejmě zasáhl blesk. Skončila v nemocnici

  • 11
V Třinci okolo 14 hodin zřejmě blesk zasáhl patnáctiletou dívku. Záchranáři našli dívku ležet v Husově ulici. Byla při vědomí a komunikovala, na nohou a rukou má popáleniny prvního stupně. Kvůli možnosti dodatečného selhání srdce je na jednotce intenzivní péče.

"Nebylo jasné, co se jí přihodilo. Byla při vědomí, ale byla dezorientovaná. Měla roztržený oděv," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Lékařka na místě zjistila, že má dívka na části rukou a nohou popáleniny prvního stupně. Záchranáři si všimli, že strom poblíž je poškozený od zásahu bleskem.

"Zásah blesku nikdo neviděl, je ale pravděpodobné, že ho dostala i dívka," uvedl Lukáš Humpl. Zda se během bouřky schovávala pod stromem, nebo kolem jen procházela, není jasné.

V době příjezdu záchranářů nebyla dívka v přímém ohrožení života, měla jen drobnější popáleniny a rychleji jí bušilo srdce.

"Po zásahu elektrickou energií existuje riziko, že srdce může selhat později, vážnost stavu nepoznáme v terénu," řekl Lukáš Humpl.

Dívka byla převezena na dětskou jednotku intenzivní péče Nemocnice Třinec. Posádka zraněnou ošetřila, připojila k monitoru srdeční činnosti a provedla EKG vyšetření. Následně byla pacientka transportována na dětskou jednotku intenzivní péče třinecké nemocnice. V posledních dnech záchranáři v kraji nevyjížděli k zasažení osoby bleskem.


Video