Pád ze stožáru muž z Třebíče nepřežil

Třebíč - Těžce zraněného muže našel o Velikonoční neděli krátce po 13. hodině chodec, který se vydal na procházku za třebíčské sídliště Brněnská směrem na Pocoucov. Zraněný ležel nedaleko stožáru velmi vysokého napětí 110 kV, vedoucího mezi Třebíčí a Velkým Meziříčím.

Jeho poranění byla velmi vážná a způsobil je především elektrický oblouk při průchodu tělem poté, co se snažil vylézt na stožár vedení. Kromě popálenin si muž při pádu z téměř dvacetimetrové výšky způsobil další zranění. Při úrazu došlo také k několikaminutovému výpadku zmíněného elektrického vedení.

"I přes rychlé poskytnutí lékařské pomoci muž po necelých třech hodinách v třebíčské nemocnici následkům poranění podlehl," potvrdil operační důstojník třebíčské policie. Vzhledem k tomu, že u sebe muž neměl žádné doklady, obrátili se policisté na veřejnost, aby mohli určit jeho totožnost. Krátce po 21. hodině byl v mrtvém poznán čtyřiapadesátiletý muž z centra Třebíče.

Přestože vyšetřování příčin smrti pokračuje, není vyloučeno, že na ni mají vliv antidepresiva, kterými se muž údajně léčil. Některé léky z této skupiny mohou podle mínění odborníků podobně jako například LSD nebo jiné drogy vyvolávat "touhu po výškách".

K podobným případům, kdy bylo nalezeno tělo pod stožárem elektrického vedení, došlo na Vysočině v posledních letech několikrát. Před dvěma lety skončil svůj život pod stožárem u Stříteže šestnáctiletý mladík, který se předávkoval drogou v době konání festivalu Zámostí a loni na podzim našli kriminalisté u Pelhřimova na ostrůvku se stožárem uprostřed pole další oběť, která skončila svůj život podobným způsobem.


Nejlepší videa na Revue