(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Markéta Šubrtová, iDNES.cz

Muže naštvali hlučící svatebčané, lahví jim rozbil čelní sklo na autě

  • 127
Kuriózní případ řešili v sobotu odpoledne policisté v Oseku nad Bečvou na Přerovsku. Svatebčané hlučící před jedním z tamních domů naštvali devětapadesátiletého muže natolik, že po nich z okna vší silou mrštil skleněnou lahví. Náraz sklenice rozbil čelní sklo na autě.

Na parkoviště před dům, kde svatebčané v Oseku svá auta parkovali, policisté spěchali chvilku před sobotní čtrnáctou hodinou.

„Jejich bujaré veselí a hluk, zejména troubení automobilů, se podle zjištění z místa hrubě nelíbilo devětapadesátiletému obyvateli k parkovišti přilehlého domu. Proto otevřel okno a na jedno ze zaparkovaných vozidel vší silou mrštil skleněnou lahví, kterou držel v ruce,“ popsal mluvčí policie František Kořínek.

Lahev dopadla na čelní sklo zaparkovaného nissanu, které při nárazu popraskalo a vytvořil se na něm přes celou plochu takzvaný pavouk. Vzniklou škodu majitel vozidla předběžně vyčíslil na 10 tisíc korun.

Policisté „vrhače“ již začali stíhat pro poškození cizí věci. „V případě prokázání viny a odsouzení pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodal mluvčí.


Video