Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: SXC.hu

Opilý invalida tasil nůž na policistu, který mu podával francouzskou hůl

  • 37
Nečekaným útokem na policistu skončil v noci převoz opilého muže na záchytku v Kroměříži. Senior bez varování zaútočil nožem na muže zákona, který mu zrovna podával francouzskou hůl.

"Třiasedmdesátiletý muž zaútočil na policistu nožem s oboustrannou čepelí. Mladého policistu nečekaně bodl do hrudníku," popsala napadení zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Hlídka objevila muže ve Zlíně-Malenovicích. Muž ležel s poraněnou hlavou na chodníku, kolem něj pobíhal pes. Vedle sebe měl senior francouzskou hůl a tašku na kolečkách a na první pohled bylo jasné, že není schopen chodit.

"Když mu ale policisté pomáhali, začal být muž agresivní. Hlídka ho proto naložila do vozu a odvezla do zlínské nemocnice, kde lékař doporučil převoz do záchytné stanice v Kroměříži," doplnila policejní mluvčí.

Před kroměřížskou nemocnicí pak opilec zaútočil. Vytáhl nůž a vší silou ho zabodl do hrudi policisty, který mu právě podával francouzskou hůl.

"Vzhledem k věku a invaliditě muže takový zásah policista nečekal. Naštěstí se nůž zabodl do kapsy kombinézy a způsobil jen povrchové zranění. Čtyřiadvacetiletý policista by měl být dnes nebo zítra propuštěn z lékařského ošetření," konstatovala Bartíková.

Kriminalisté teď opilého agresora podezírají z trestného činu násilí proti úřední osobě, za který hrozí až dvanáctileté vězení. Trest ale možná nemine ani policejní hlídku, která opilce na záchytku vezla.

Vedení krajského policejního ředitelství totiž nařídilo důkladně prověřit, jak je možné, že policisté při prohlídce muže nůž nenašli.


Video