Řidič autobusu na Ašsku nadýchal téměř pět promile alkoholu v krvi. Ilustrační foto

Řidič autobusu na Ašsku nadýchal téměř pět promile alkoholu v krvi. Ilustrační foto | foto: Monika Tomášková, MF DNES

Silně opilého řidiče autobusu musel vystřídat za volantem pasažér

  • 281
Namol opilého řidiče na lince Aš - Vernéřov na Chebsku, který nadýchal téměř pět promile alkoholu, musel za volantem malého autobusu vystřídat jeden z pasažérů. V autobuse jelo v úterý odpoledne 20 cestujících, téměř zázrakem se nikomu nic nestalo.

"Řidič nebyl vůbec schopen jízdy. Jeden z cestujících, který měl potřebné řidičské oprávnění, dovezl autobus do zastávky v obci Horní Paseky," uvedla chebská policejní mluvčí Martina Hrušková.

Alkohol za volantem

Českým alkoholovým rekordmanům za volantem kraluje Milan Čurda, který v květnu 2005 nadýchal na Semilsku po nehodě s fekálním vozem téměř osm promile alkoholu. Celosvětovým "přeborníkem" je údajně jistý Polák, kterému naměřili 12,3 promile alkoholu v krvi.

Tam dojela policejní hlídka z Aše, která opilého řidiče zadržela. "Dechovou zkouškou bylo zjištěno 4,7 promile alkoholu v dechu," upřesnila policejní mluvčí.

V autobuse cestovalo dvacet lidí.

Chování řidiče se jim nepozdávalo, a tak se šel jeden z pasažérů na zastávce Dolní Paseky podívat, co se děje. "Opilý muž v tu chvíli vypadl z prostoru pro řidiče," doplnila policejní mluvčí. 

Opilý řidič byl zaměstnancem společnosti Autobusy Karlovy Vary, která dopravu na zmíněné lince zajišťuje.

"Naše společnost se všem omlouvá. Bylo to selhání jednoho konkrétního řidiče. Něco podobného nepamatuji," uvedl ředitel firmy Zdeněk Suchan s tím, že společnost řidiče pravidelně kontroluje.

"Předpokládám, že řidič bude ve středu propuštěn," doplnil ředitel.


Video