Policisté sundávají ze sloupu muže, který chtěl už potřetí spáchat sebevraždu

Policisté sundávají ze sloupu muže, který chtěl už potřetí spáchat sebevraždu | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Opilec chtěl už počtvrté skočit ze sloupu, teď v Chlumci nad Cidlinou

  • 71
Záchranáři z Královéhradeckého kraje už počtvrté za tři dny asistovali opilému 44letému muži z Chomutovska, který vyhrožoval sebevraždou. Tentokrát se z Hradce Králové přesunul o pár kilometrů západněji do Chlumce nad Cidlinou. Opět vylezl na stožár s osvětlovací rampou na nádraží.

Policie dostala hlášku o muži stojícím ve výšce asi 25 metrů kolem půl třetí odpoledne. "Podle popisu a chování je to ten samý člověk jako v minulých dnech," řekla iDNES.cz hradecká policejní mluvčí Anna Pešavová. Jak později uvedla, muže se podařilo za pomoci drážní plošiny z výšky bezpečně sejmout. Během převozu se mu však udělalo nevolno a tak byl opět převezen do nemocnice.

Muž přitom skončil v rukou záchranářů naposledy v úterý kolem 22. hodiny. Celé odpoledne předtím vrávoral na drážním osvětlovacím sloupu u kuklenského podjezdu v Hradci Králové v asi desetimetrové výšce. Na stejné místo vylezl také dopoledne, o den dřív chtěl skákat ze střechy hradeckého nádraží. (více o tom čtěte zde)

"Policie ho vždy zajistila a předala zdravotníkům. Ti muže odvezli na záchytku, kde mu v úterý večer naměřili přes 1,7 promile alkoholu," řekla iDNES.cz Pešavová.

Dodala, že policisté museli po výslechu muže propustit, protože jeho čin lze kvalifikovat jen jako přestupek. Umístění například v psychiatrické léčebně by museli navrhnout lékaři, což se nestalo. Muž tak odpoledne vylezl na sloup znovu. Dodržel při tom svůj slib daný po třetím incidentu, že Hradec opustí.


Video