Nezletilá dívka si nechávala platit za sex. Matka s tím nic neudělala (ilustrační snímek).

Nezletilá dívka si nechávala platit za sex. Matka s tím nic neudělala (ilustrační snímek). | foto: Profimedia.cz

Matka nechala nezletilou dceru poskytovat placený sex. Stíhá ji policie

  • 29
Kvůli ohrožování mravní výchovy dítěte stíhá policie pětatřicetiletou ženu z Prachaticka. Viní ji z toho, že nezabránila své nezletilé dceři poskytovat staršímu muži sexuální služby za peníze. Hrozí jí až dva roky za mřížemi.

Policistům se nepodařilo přesně zjistit, jak dlouho nezletilá sex za peníze poskytovala. S určitostí vědí pouze o letošním dubnu a květnu.

Podle informací iDNES.cz se dívka ještě rozhodně neblížila plnoletosti. Ve věkovém rozmezí od patnácti do osmnácti let, pro které trestní zákoník používá označení "mladistvý", se pohybuje spíše u spodní hranice. 

"Pětatřicetiletá žena umožňovala vést své nezletilé dceři nemravný život tím, že tolerovala a adekvátním způsobem neřešila sexuální aktivity své dcery s dospělým mužem, za něž pobírala finanční úplatu," uvedla mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Podle policie tím ohrozila mravní výchovu své dcery, za což jí hrozí až dvouleté vězení.

Případ policisté dál prověřují ve zkráceném řízení. "Kriminalisté už ženě sdělili podezření z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Nyní je s ní vedeno trestní řízení," doplnila mluvčí.


Nejlepší videa na Revue