Cisterna se po nehodě utrhla, převrátila na bok a praskla. Převážená kejda se z ní vylila na silnici a do jejího okolí. Zemědělci spočítali škodu na 1,6 milionů korun. | foto: HZS Kraje Vysočina

Po nehodě cisterny hasiči čtyři hodiny odklízeli zapáchající kejdu

  • 23
Hodně těžkou a nepříjemnou práci měli v úterý večer hasiči z Jihlavy a z Polné. Nedaleko Věžnice havaroval traktor s plnou cisternou kejdy. Nádrž po nehodě praskla a vylila se. Odstranění páchnoucí hmoty hasičům zabralo více než čtyři hodiny. Škoda na zemědělské technice přesáhla jeden a půl milionu.

Nehoda se stala ve čtvrt na šest večer nedaleko Věžnice na Jihlavsku. Traktor jel od Rybného na Věžnici a táhl cisternu plnou kejdy.

Vyhnout se ovšem musel jinému traktoru, který nejel zcela po své straně. "Při úhybném manévru najel řidič příliš na krajnici, ta se pod tíhou cisterny utrhla. Ke střetu vozidel nedošlo," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

"Cisterna byla v době našeho příjezdu převrácená na boku a značně poškozená. Velitel zásahu si na místo vyžádal jeřáb," uvedla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Přestože byla cisterna téměř po celé délce prasklá, únik zapáchající tekutiny hasiči provizorně zastavili a zbytek odčerpali do náhradní cisterny.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Odstranění následků, vytažení převrácené cisterny a odklizení vylité kejdy ze silnice si vyžádalo uzavření komunikace.

Nehoda způsobila ohromnou škodu zemědělskému družstvu. Jen na utržené cisterně s takzvaným aplikátorem ji majitel vyčíslil na 1,6 milionů korun.

K nehodě došlo na silnici mezi obcemi Rybné a Věžnice na Jihlavsku.

K nehodě došlo na silnici mezi obcemi Rybné a Věžnice na Jihlavsku.


Video