Taxikář se v Opavě srazil s vlakem, zákaznici s otřesem mozku vyprošťovali

  • 53
Dva lidé se v sobotu večer zranili při střetu taxi s vlakem v Opavě. Šofér zvládl i s poraněnou nohou vystoupit sám, zákaznici však museli ze zdemolovaného auta vyprostit hasiči. Nikdo z cestujících ve vlaku se nezranil, nehoda zastavila provoz na trati na více než dvě hodiny.

Kolize se stala v opavské části Předměstí chvilku před sobotní desátou hodinou večerní. „Z dosud zjištěných skutečností vyplývá, že řidič fordu zřejmě nerespektoval světelnou signalizaci, vjel na přejezd a došlo ke střetu,“ přiblížila příčinu nehody policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

V taxíku zůstala zaklíněná jednapadesátiletá žena, kterou hasiči museli vyprostit s pomocí hydrauliky. „Byla krátce v bezvědomí, se zasahujícími týmy však již později komunikovala. Lékařka vyslovila podezření na otřes mozku, zjistila rovněž poranění nohy,“ přiblížil mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl.

Záchranáři ženu převezli na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě. O deset let staršího taxikáře, který si poranil nohu, přepravili na chirurgické oddělení opavské nemocnice.

Nikdo z osmi pasažérů vlaku se nezranil, provoz na trati byl obnoven zhruba za dvě a půl hodiny. Policisté událost řeší jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Taxi se srazilo s vlakem v opavské části Předměstí.

Taxi se srazilo s vlakem v opavské části Předměstí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Nejlepší videa na Revue