Při srážce tramvají v Praze se zranilo pět lidí. U řidiče zjistili pervitin

  • 187
Srážka tramvají zkomplikovala před polednem provoz v pražských Strašnicích. Při kolizi se lehce zranilo pět lidí, dispečer záchranné služby na místo postupně poslal tři sanitky. Test následně prokázal u jednoho z řidičů pervitin. Příčinu nehody vyšetřuje policie spolu s Drážní inspekcí.

Tramvaje se srazily na křižovatce ulic V Olšinách a Průběžná chvilku po čtvrt na dvanáct. Záchranáři na místě ošetřili pět lidí.

„Stál jsem vzadu ve dvaadvacítce a čekal jsem, až přijedeme na Průběžnou. Cítil jsem nějaké brzdění a pak si pamatuju, že jsem ležel na zemi. Převezli mě do FNKV a vyšetřili – pohmožděný od ramene po nárt,“ popsal událost jeden z cestujících. „Naštěstí můj tuk v těle vstřebal část pádu,“ dodal.

„Původně jsme vyslali pouze jednu záchranku, jelikož měl být na místě pouze jeden zraněný. Postupně k nehodě vyjely ještě další dva vozy, protože si na potíže začali stěžovat i další cestující,“ sdělila mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Třicetiletého muže a čtyři ženy ve věku čtyřicet až jednaosmdesát let poté záchranáři převezli do Všeobecné fakultní nemocnice a nemocnice Královské Vinohrady.

Tramvaje podle všeho nebylo nutné odtahovat, řidiči s nimi odjeli. Způsobenou škodu však pražský dopravní podnik spočítal na šest milionů korun.

„Policisté oba řidiče podrobili testům na alkohol a drogy, přičemž u jednoho z nich se prokázala přítomnost amfetaminu a metanfetaminu,“ doplnil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Příčinu srážky policie vyšetřuje spolu s Drážní inspekcí. Kvůli nehodě byl na trati v místě asi půl hodiny omezen provoz. Linky číslo 7 a 22 jezdily po dobu výluky odklonem. „Až se seznámíme s výsledky šetření, budeme samozřejmě postupovat v souladu se zákoníkem práce,“ řekla iDNES.cz mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Nejlepší videa na Revue