(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Policie ČR

Po nárazu auta do stromu zemřel na Karvinsku spolujezdec. Řidič měl zákaz

  • 26
Zákaz řízení měl čtyřiadvacetiletý muž, který v noci na sobotu naboural na Karvinsku s automobilem do stromu. Podle všeho jel příliš rychle a nezvládl řízení. Na sedadle spolujezdce seděl o tři roky mladší muž, který po transportu vrtulníkem do nemocnice zemřel.

Neštěstí se stalo poblíž Petrovic u Karviné krátce po půlnoci. Čtyřiadvacetiletý šofér, který do konce letošního roku neměl za volantem co dělat, vyjel podle policistů kvůli vysoké rychlosti ze silnice a narazil do stromu.

Mladší z mužů zůstal ve voze zaklíněn. „Pacient utrpěl mnohočetná poranění v oblasti hlavy, hrudníku, břicha, horních i dolních končetin. Záchranáři mu ještě před vyproštěním zajistili žilní vstup a zahájili podávání potřebných léků. Následně jej uložili do vakuové matrace, nutné bylo připojení k přístrojem řízené ventilaci,“ přiblížil mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl.

Vrtulník mladíka přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě, kde však podle policejní mluvčí Lenky Sikorové svým zraněním podlehl.

I řidič zůstal v bezvědomí, do Ostravy ho ve vážném stavu záchranáři převezli sanitkou. „Musel být ošetřen s poraněním hlavy a horní končetiny a také jej bylo nutné napojit na umělou plicní ventilaci,“ dodal Humpl.

Řidič je nyní podezřelý z usmrcení z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až šestileté vězení. „Dechová zkouška u něj s ohledem na zdravotní stav nemohla být provedena. Případný alkohol v krvi se tak bude zjišťovat až na základě vyšetření v nemocnici,“ dodala policejní mluvčí.

Nehoda se stala nedaleko Petrovic u Karviné.

Nehoda se stala nedaleko Petrovic u Karviné.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Video