(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Lukáš Bíba, MAFRA

Řidička zemřela při střetu s vlakem, koridor z Brna do Břeclavi stál

  • 92
Střet s vlakem nepřežila zhruba hodinu po poledni u Šakvic na Břeclavsku řidička osobního automobilu. Ve vlaku jedoucím směrem na Brno, v němž tou dobou cestovalo zhruba 130 lidí, se při prudkém brzdění zranila jedna z cestujících. Provoz na koridoru byl v úseku skoro pět hodin zastavený.

Hasiči k nehodě vyjížděli chvilku po třinácté hodině. „Po příjezdu se ukázalo, že se osobní vůz po střetu s vlakem roztrhl na dvě části. Trosky vozidla ležely desítky metrů od železničního přejezdu. Řidička zraněním na místě podlehla,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Nehoda se stala na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací se závorami, která dle šetření v době nehody fungovala. „Devastující náraz ve vysoké rychlosti neměla žena za volantem osobního vozu audi šanci přežít,“ doplnil policejní mluvčí Pavel Šváb.

V nabouraném vlaku tou dobou po frekventovaném koridoru cestovalo zhruba 130 lidí, které hasiči evakuovali z vagonů. Pasažéři si následně popošli asi dvě stě metrů k železničními přejezdu, kde pro ně přistavili autobus náhradní dopravy, který je přepravil na nádraží.

„Uvnitř se zranila mladá cestující, která si po nehodě stěžovala na bolesti hlavy. Po ošetření byla převezena do nemocnice,“ doplnil mluvčí hasičů.

Způsobená škoda je asi 4,5 milionu korun, příčinu nehody zjišťuje vyšetřovatel. Koridor byl v dotčeném úseku necelých pět hodin obousměrně uzavřený, některé vlaky nabraly zpoždění až 100 minut, část mezinárodních spojů místo nehody objela přes Přerov a Olomouc.

Kolem půl šesté se podařilo obnovit provoz alespoň po jedné ze dvou drážních kolejí. Po obnovení provozu lze podle webu Českých drah očekávat zpoždění pět až patnáct minut.


Video