Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: KŘP Královéhradeckého kraje

Po vážné nehodě na Semilsku skončil pětiletý chlapec na traumacentru

  • 1
U obce Stružinec na Semilsku se v úterý odpoledne srazila dvě auta. Tři lidé se zranili, nejvážněji pětiletý chlapec. Lékař měl podezření, že má vnitřní krvácení. Dítě dopravil do královéhradecké nemocnice vrtulník. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Jedno osobní a jedno nákladní auto se srazily kolem třetí hodiny odpoledne. V osobním voze Škoda Yetti cestovala žena se dvěma dětmi. „Z dosud neznámé příčiny osobní auto vyjelo do protisměru, kde narazilo do levého boku nákladního auta a následně bylo odmrštěno zpět vpravo,“ popsala nehodu mluvčí policistů v Libereckém kraji Vladimíra Šrýtrová.

Protože na místě bylo více zraněných, vyslali liberečtí záchranáři na místo vrtulník a požádali o pomoc své kolegy z Královéhradeckého kraje. Ti na místo vyslali vrtulník Kryštof 6.

„Královéhradečtí záchranáři na místě ošetřili chlapce, u kterého zasahující lékař pojal podezření na možné vnitřní krvácení,“ uvedl mluvčí záchranky v Hradci Králové Ivo Novák. Malého pacienta po prvním nutném ošetření naložili do vrtulníku a převezli do královéhradeckého traumacentra. „Do péče připraveného týmu specialistů byl hoch předán při vědomí a ve stabilizovaném stavu,“ doplnil mluvčí.

O další zraněné se postarali liberečtí záchranáři. Řidičku osobního auta, která utrpěla středně těžké zranění, dopravil do liberecké nemocnice vrtulník. Druhé z dětí, které vezla, skončilo také v liberecké nemocnici, ale jen s lehkým zraněním.

Nákladní auto po střetu vyjelo ze silnice a skončilo v příkopu. „Na místě stále probíhají vyprošťovací práce, je uzavřená,“ uvedla krátce po šesté hodině odpoledne mluvčí Šrýtrová. Silnici se podařilo zprůjezdnit před osmou hodinou večerní.

Příčinu nehody policie zjišťuje. Zatím mluvčí sdělila jen to, že na nehodě se nepodílel alkohol, dechové zkoušky u řidičky osobního vozu i u řidiče nákladního auta byly negativní.


Video