Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS Jihočeského kraje

Při čelním střetu dvou aut se zranilo šest lidí, z toho tři děti

  • 9
Šest lidí, z toho tři nezletilé děti, se zranilo při vážné nehodě, jež se v pátek odpoledne udála mezi Jabloncem nad Nisou a Tanvaldem. V Lučanském lese vyjel osobní vůz do protisměru, kde se čelně střetl s druhým osobním automobilem. Dvě ze zranění byla velmi těžká.

Krátce po druhé hodině odpoledne jel řidič BMW po silnici I/14 od Jablonce. Z dosud nezjištěných příčin však v zatáčce přejel do protisměru. V tu chvíli tudy projížděl Renault Espace.

„Při nehodě utrpěly velmi vážná zranění spolujezdkyně na předním sedadle ve vozidle Renault a spolujezdkyně na zadním sedadle z vozidla BMW,“ uvedla mluvčí policie Libereckého kraje Vladimíra Šrýtrová.

Obě ženy převezla zdravotnická záchranná služba do jablonecké nemocnice. „Zranění jedné z žen byla natolik vážná, že musela být následně transportována do Krajské nemocnice v Liberci,“ dodala policejní mluvčí.

V BMW se zranily i tři nezletilé děti. Jedno sedělo jako spolujezdec na předním sedadle, ostatní byly na sedadlech zadních. „Dvě zůstaly hospitalizované v jablonecké nemocnici, jedno bylo po ošetření propuštěno do domácího léčení,“ konstatovala Šrýtrová.

Zranění při nehodě utrpěl i řidič BMW. I on skončil v nemocnici Jablonec.

Proč a za jakých okolností k nehodě došlo, i nadále vyšetřují jablonečtí policisté. Zatím zjistili jen to, že ani jeden z řidičů před jízdou nepil.

„Budeme zjišťovat, zda jednou z možných příčin dopravní nehody nemohla být technická závada na vozidle,“ podotkla mluvčí. Kvůli dalšímu zkoumání policisté zajistili vůz BMW.


Video