Nehoda mikrobusu zavřela na několik hodin dálnici D6, šest zraněných

  • 11
Na dálnici D6 se v neděli ráno nedaleko Prahy převrátil mikrobus se sedmi lidmi. Šest z nich bylo zraněno, z toho jeden člověk těžce. Kvůli události byla dálnice ve směru na Karlovy Vary na několik hodin uzavřena.

„Havárii Fordu Transit jsme měli nahlášenou v 7:30. Na 10,5. kilometru dálnice D6 ve směru na Karlovy Vary,“ řekla iDNES.cz středočeská policejní mluvčí Jana Dětská.

Mikrobus se převrátil před sjezdem na Unhošť. Cestovalo v ní sedm lidí. Pro jednoho těžce zraněného přiletěl záchranářský vrtulník.

„Záchranáři poskytli péči šesti zraněným. Jejich zranění byla lehčího až středně těžkého charakteru. Po ošetření byli pacienti převezeni do nemocnic. Jedna osoba letecky do pražské Ústřední vojenské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. Původní informace hovořily o sedmi zraněných.

Podle agentury ČTK se nehoda stala na mostě, jenž byl podle hasičů namrzlý. V Česku pro nedělní ráno platila výstraha meteorologů. Účastníci nehody ale vypovídají, že se událost stala kvůli technické závadě na vozidle, řekla mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Kvůli přistávání vrtulníku, vyšetřování a odklízení nehody byla dálnice ráno a dopoledne v celé své šířce uzavřena. Policie dopravu odkláněla na sedmém kilometru na Jeneč, na dálnici se mohli řidiči vracet na 12. kilometru u Unhoště. Podle serveru Dopravniinfo.cz se před 11. hodinou již dalo projet levým jízdním pruhem a po 13. hodině byla dálnice v místě nehody zcela průjezdná.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Video