Auto bouralo v křižovatce s dodávkou. Osmdesátiletá řidička zemřela

  • 96
V neděli dopoledne se nedaleko Dražkovic na Pardubicku střetl na světelné křižovatce automobil daihatsu s polskou dodávkou. Na místo letěl vrtulník, starší řidičce osobního vozu však záchranáři už nemohli pomoci. Tři Poláci z dodávky skončili v nemocnici. Jedno z aut zřejmě jelo na červenou.

Auta se střetla na silnici číslo 37 v křižovatce se semafory, které byly podle svědků v provozu.

"Řidička, která cestovala ve vozidle sama, jela ve směru od Jesenčan. Dodávka přijížděla od Chrudimi. Oba automobily skončily po srážce v příkopu za křižovatkou," uvedla mluvčí pardubických policistů Eva Maturová.

Vzhledem k závažnosti nehody na místo okamžitě vyletěl vrtulník. "Těžce zraněné paní už však záchranáři nedokázali pomoci. Na místě zemřela," sdělila mluvčí.

Trojice polských občanů z dodávky skončila na ošetření v nemocnici. Jejich zranění však nejsou vážná a v průběhu dne by měli být propuštěni.

Policisté nyní na místě vyšetřují, kdo nehodu zavinil. Dorazil i soudní znalec. "Semafory podle všeho fungovaly, takže někdo z nich pravděpodobně musel jet na červenou. Test na alkohol i na drogy byl u řidiče dodávky negativní," podotkla Maturová.

Silnice byla ve směru od Chrudimi na Pardubice přes hodinu uzavřená. Dopravní policisté odkláněli auta směrem na Dražkovice," uzavřela mluvčí.

K nehodě došlo na silnici číslo 37 poblíž Dražkovic.

K nehodě došlo na silnici číslo 37 poblíž Dražkovic.


Video