Zdravotní sestra skončila s naštípnutým nosem a pohmožděninami. Ilustrační foto

Zdravotní sestra skončila s naštípnutým nosem a pohmožděninami. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Návštěvníci nemocnice zbili sestru kvůli záchodu

  • 705
Zdravotní sestru karvinské porodnice v sobotu během návštěv napadla skupina lidí. Nelíbilo se jim, že jim nedovolila použít WC pro personál a pacientky. Muže, který se ženy zastal, udeřili nunčaky. Sestru i čerstvého otce museli ošetřit lékaři, oznámila mluvčí nemocnice.

Skupina přišla do nemocnice navštívit svou příbuznou, která minulý týden porodila.

"Část skupiny se prodrala na porodní sál s tím, že chce využít tamní toaletu. Zdravotní sestra je upozornila, že tam smí pouze personál a rodičky. Za to ji napadli, smýkali s ní po chodbě, mlátili o zeď, když se bránila, tak ji nakonec hodili do skříně," popsala mluvčí.

Napadené ženy se podle ní zastal návštěvník porodnice, který přišel za svou manželkou a dítětem. "Na toho jeden z útočníků vytáhl zbraň zvanou nunčaky. Tou ho bil do zad a předloktí, kterými si napadený chránil hlavu. Muž dostal i několik ran pěstí do tváře," doplnila.

Zdravotní sestra má podle ní naštípnutý nos, pohmožděné oko a podlitiny ve tváři a na zádech. Novopečený otec byl ošetřen na chirurgii.

"Je neuvěřitelné, že je někdo schopen napadnout zdravotníky, kteří se snaží lidem pomoci a poskytnout jim co nejlepší péči," řekl primář gynekologicko-porodního oddělení Petr Fiala.

Podle něj tento případ opět ukazuje na nezbytnost zpřísnění trestu pro útočníky na zdravotnický personál. S tím souhlasí i ředitel nemocnice Kazimír Kawka, který se domnívá, že podobné útoky by se měly posuzovat jako útok na veřejného činitele.

"Čas od času se stane, že pacient napadne lékaře nebo sestru, kteří ho ošetřují. Bohužel, tito lidé stále věří ve svou beztrestnost," dodal.

,

Video