Dřevěná rozhledna Obora vznikla v pražské zoo v roce 2009.

Dřevěná rozhledna Obora vznikla v pražské zoo v roce 2009. | foto: MAFRA

Z rozhledny v pražské zoo spadla žena, záchranáři ji resuscitovali

  • 88
Z rozhledny v pražské zoologické zahradě v neděli odpoledne spadla třicetiletá žena. Záchranáři ji museli resuscitovat, ve vážném stavu ji následně transportovali do nemocnice. Podle zjištění policistů se žena pokusila o sebevraždu.

Policisté přijali zprávu o pádu třicetileté ženy v neděli půl hodiny po poledni, pomoc jí přivolali svědci.

„Bylo jasné, že žena je v bezvědomí a nedýchá. Proto svědci začali ve spolupráci s operátorkou neodkladnou resuscitaci. Na místo jsme vyslali inspektora a záchranářskou i lékařskou posádku, která si poté oživování převzala a pokračovala. Funkci srdce se podařilo obnovit a záchranáři ji předali do Ústřední vojenské nemocnice s poraněním pánve, hrudníku a zad,“ řekla pro iRozhlas.cz mluvčí pražské zdravotnické záchranářské služby Jana Poštová, podle níž byla návštěvnice v kritickém stavu.

Proč žena z rozhledny spadla, vyšetřují policisté. Později uvedli, že se pokusila o sebevraždu.

„Doufáme, že se vážně zraněnou mladou ženu podaří zachránit. O příčině jejího pádu nechceme spekulovat, nebylo jí však poškození ani špatný stav zábradlí rozhledny,“ uvedl na Facebooku ředitel zoo Miroslav Bobek.

Dřevěná rozhledna Obora je vysoká 18,5 metru, její vyhlídková plošina je umístěná o metr níže. Rozhledna stojí v zoo od roku 2009 a je umístěna na jejím nejvyšším místě v severní části areálu.

,

Video