Vojáci našli před polednem na střelnici ve vojenském prostoru Libavá mrtvého kolegu. Zda se zastřelil, či měl na jeho smrti někdo podíl, nyní vyšetřuje Vojenská policie. Ilustrační snímek.

Vojáci našli před polednem na střelnici ve vojenském prostoru Libavá mrtvého kolegu. Zda se zastřelil, či měl na jeho smrti někdo podíl, nyní vyšetřuje Vojenská policie. Ilustrační snímek. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Na střelnici ve vojenském prostoru Libavá našli zastřeleného vojáka

  • 22
Na střelnici ve vojenském prostoru Libavá našli dopoledne vojáci mrtvého kolegu. Osmatřicetiletý četař ze 71. mechanizovaného praporu v Hranicích na Přerovsku podlehl střelným zraněním, zatím není vyloučena ani varianta sebevraždy. Případem už se zabývá Vojenská policie.

Vojáka našli jeho kolegové před polednem na střelnici Daskabát. "Na místo byla vyslána výjezdová skupina Vojenské policie, která okamžitě zahájila vyšetřování," uvedla mluvčí generálního štábu Jana Růžičková.

Vojenská policie nyní zjišťuje, zda si zranění způsobil voják sám, nebo zda nemá na jeho smrti někdo podíl. K tomu mají mimo jiné pomoci výsledky pitvy.

"Ty se dají očekávat zhruba za týden," nastínila mluvčí Vojenské policie Michaela Cvanová.

Zástupci hranického mechanizovaného praporu se k okolnostem neštěstí na Libavé nechtěli vyjadřovat s odkazem na probíhající vyšetřování Vojenské policie.

V Olomouckém kraji jde za poslední rok už o druhý podobný případ. Loni v říjnu zemřel v hranických kasárnách jeden z příslušníků zdejší 7. mechanizované brigády, když se podle dostupných informací zastřelil na cvičišti (více čtěte zde).

,

Video