Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Na koupališti se topila seniorka, lidé ji včas zachránili

  • 6
O velkém štěstí může hovořit žena ve věku 67 let, jejíž tělo uviděli bezvládně ležet ve vodě na koupališti ve Zlaté Olešnici na Jablonecku. Všimla si jí mladá žena, která ji s pomocí několika dalších mužů z vody dostala na souš a resuscitovala ji. Záchranka pak ženu převezla do nemocnice v Liberci.

Událost se stala v sobotu odpoledne. "Mladá žena si všimla seniorky ležící ve vodě s hlavou dolů. Muži pro ni doplavali a dostali ji na břeh. Žena pak začala s resuscitací," popsal běh událostí ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovík.

Dodal, že pokud by seniorku ostatní zpozorovali později, pravděpodobně by nepřežila. "Lokla si trochu vody. Zachránilo ji, že si jí lidé včas všimli," konstatoval Mackovík.

Když záchranáři dorazili na místo, zachráncům se už podařilo ženu dostat z bezvědomí. "Seniorka byla zmatená. Napojili jsme ji na přístroje a transportovali na internu do Liberce," řekl šéf záchranky.

Mackovík upřesnil, že sobota je třetím dnem v řadě, kdy záchranáři v Libereckém kraji vyráželi kvůli nahlášenému utonutí. Ve čtvrtek v Kunraticích na Frýdlantsku jednoho muže zachránili, u sedmdesátiletého muže o den později v jezeře Kristýna u Hrádku nad Nisou však už úspěšní nebyli.


Video