Na pražském Klárově se srazily tramvaje, jedna vykolejila

  • 49
Na pražském Klárově se v úterý v podvečer srazily tramvaje, jedna z nich vykolejila. Doprava na trase od Královského letohrádku až po Malostranskou byla asi dvě hodiny uzavřena, nyní už je opět průjezdná. Při nehodě se lehce zranilo šest lidí.

„V 16:41 došlo v úseku Královský letohrádek - Malostranská k dopravní nehodě, týká se to tramvají číslo 22 a 5. V tuto chvíli tam zasahují hasiči dopravního podniku, budeme tam mít i autojeřáb a bude se odstraňovat vykolejené vozidlo,“ řekla iDNES.cz mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková s tím, že vykolejila tramvaj číslo 5.

Policie v místě nehody uzavřela dopravu i pro automobily a Dopravní podnik odkláněl tramvaje přes Čechův most a Strossmayerovo náměstí. V 18:26 se podle Řehkové podařilo provoz obnovit.

Při nehodě se podle mluvčí pražské záchranné služby Jiřiny Ernestové lehce zranilo šest lidí.

„Na místo vyrazily tři jednotky rychlé záchranné pomoci, které ošetřily šest lehkých zranění - jednalo se o zhmožděniny různých částí těla. Pacienti byli následně převezeni do Ústřední vojenské nemocnice a nemocnice Na Františku a navíc byla převezena jedna těhotná žena k preventivnímu vyšetření,“ doplnila Ernestová.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala budou škody pravděpodobně v řádu milionů korun.


Video