Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS Karlovarského kraje

Muž šel položit výstražný trojúhelník, srazilo ho přijíždějící auto

  • 93
Smrtí skončila dopravní nehoda na dálnici D5 směrem na Plzeň. Na 45. kilometru přijíždějící auto srazilo muže, který vystoupil, aby na silnici položil výstražný trojúhelník.

Před čtvrtou hodinou odpoledne na 45. kilometru dálnice D5 směrem na Plzeň vyjel z asfaltu mimo silnici mercedes. Nehody si všimla posádka přijíždějícího volkswagenu. Řidič se rozhodl zastavit, aby pomohl šoférovi auta, které skončilo mimo dálnici.

"Řidič volkswagenu vystoupil, aby mohl na silnici položit výstražný trojúhelník jako varování pro další auta. V tu chvíli ho ale srazil přijíždějící ford a muže zabil," řekla iDNES.cz mluvčí plzeňské policie Jana Václavová.

Kromě toho se při nehodě lehce zranili dva další lidé - řidič mercedesu, který vyjel mimo dálnici a také spolujezdec v autě, které srazilo nešťastníka s výstražným trojúhelníkem.

"Směrem na Prahu jezdí auta bez omezení, na Plzeň je v tuto chvíli průjezd možný jen levým jízdním pruhem," hlásila těsně po páté odpoledne policejní mluvčí. O hodinu později už bylo místo znovu plně průjezdné.

Bilance prodlouženého víkendu je zatím velmi tragická, na českých a moravských silnicích už zahynulo už 21 lidí. (více o mrtvých na silnicích najdete v tomto článku)


Video