Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Motorkář zmlátil pejskaře, kteří ho napomenuli za rychlou jízdu

  • 252
Jeseničtí policisté od soboty řeší útok motorkáře na dva seniory. Ti muže napomenuli, že vysokou rychlostí jezdí po jedné z ulic města. Muž sesedl ze svého stroje a dvojici napadl. Když se pak na místě objevila policejní hlídka, pokusil se násilím čelit i jí. Noc proto strávil v cele.

"Sedmatřicetiletý motorkář jezdil po Wolkerově ulici velmi vysokou rychlostí tam a zpět. Když tudy procházela třiapadesátiletá žena a osmasedmdesátiletý muž se svými psy, upozornili ho, že jeho riskantní jízda může skončit nehodou," popsala začátek incidentu jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Řidiče motorky však jejich výzva vyprovokovala k násilné odvetě. "Muž odstavil stroj, strhl ženu na zem a začal do ní kopat. Na pokoji nenechal ani seniora, kterému udeřil hlavou o zem a způsobil mu tak tržné zranění. Následně si v klidu odtlačil motorku na zahradu jednoho z domů," uvedla Neubauerová.

Napadená žena nahlásila útok na policii a na místo tak vyrazila hlídka, která na zahradě domu našla dva muže. Když po nich policisté chtěli občanské průkazy, dali se motorkář i jeho sedmadvacetiletý známý z Písečné na útěk.

"Mladší muž ale stihl utéct pouze k plotu, kde ho policista dopadl a spoutal. Mezitím se chtěl agresivní motorkář schovat do domu, v tom mu ale zabránil druhý policista. Protože při zatýkání kladl odpor, musel proti němu použít hmaty a chvaty," shrnula policejní mluvčí s tím, že agresor nakonec strávil noc na neděli v policejní cele.


Video