Hledaný podvodník se narodil 5. 8. 1965, je vysoký 175-180 cm, má plavé vlasy,

Hledaný podvodník se narodil 5. 8. 1965, je vysoký 175-180 cm, má plavé vlasy, modré oči. | foto: Policie ČR

Modrooký svůdník ujíždí podvedeným ženám i policii v kradeném BMW

  • 88
Ženy, které se chtějí seznámit, by si měly dát pozor na solidně působící inzerát, formulovaný většinou takto: Muž 46/189/90 sympatický, rozvedený, pracuji v Rakousku, hledám ženu. Vetřít do přízně žen se tak chce policií hledaný podvodník Richard Pinc z Milevska. Jezdí v cizím BMW a spí v penzionech, kde neplatí.

Šestačtyřicetiletého muže hledají policisté od loňského srpna, stejně jako zelené BMW 328i, které mu nepatří. Na svých cestách přespává v penzionech, ubytovnách a hotelech, a to i za hranicemi v Rakousku.

"Odchází po několika dnech bez placení," připomněla mluvčí písecké policie Kamila Ingrišová další z důvodů, proč si dát na hledaného pozor.

Ještě obezřetnější než ubytovatelé by měly být ženy, kterým se muž s modrýma očima snaží vlichotit. "Prostřednictvím seznamky se vloudí do přízně žen, které okrádá. Svůj inzerát uveřejnil například na seznamce TV Prima dostupné na teletextu i na internetu," popsala praktiky podvodníka policejní mluvčí.

Vypočítavost Richarda Pince ve vztahu k ženám dokládá i jeho chování k bývalé partnerce, u které v Milevsku bydlel. "Pokusil se prodat její byt," připomněla mluvčí. Na Berounsku pak z bytu další důvěřivé ženy odnesl peníze, šperky, vybral hotovost z účtu a ještě vylákal peníze od sousedů.

Písečtí kriminalisté žádají všechny, kdo hledaného podvodníka viděli, aby jim o něm dali vědět. Může se pohybovat po celé České republice i v Rakousku.


Video