Mladík surově napadl sousedy. Stařenku zavraždil, manžel bojuje o život

  • 156
Policisté dopadli a obvinili násilníka, který ve středu v Trutnově zavraždil devětaosmdesátiletou ženu. Její o šest let starší partner útok přežil, ale bojuje o život v nemocnici. Vrah na pár zaútočil přímo v jejich bytě kvůli sousedským sporům.

Starší pár žil na trutnovském sídlišti Šestidomí. "Kriminalisté zjistili, že žena utrpěla mnoho bodnořezných poranění, tupá poranění v obličejové části hlavy a několik tržných ran na temeni a v týle. Muž, který útok přežil, byl s mnohočetnými bodnořeznými poraněními okamžitě převezen v kritickém stavu do nemocnice. Do této chvíle nebyl schopen poskytnout žádné svědectví," přiblížila útok mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Policisté do pátrání zapojili psovody i potápěče a obsadili všechna nádraží. Pátrání korunoval přibližně po šesti hodinách úspěch, lapili osmnáctiletého mladíka, který se při výslechu k brutálnímu útoku přiznal.

"K činu ho vedl sousedský spor. Do bytu se údajně dostal přes majitelův odpor. Mladík postupně na něj i jeho ženu zaútočil, bodal je nožem a bil je pěstí do obličeje. O brutalitě jeho útoku svědčily i stopy krve zajištěné po celém bytě," doplnila Ježková. 

Záběr vchodu do domu v Trutnově, kde dvojici seniorů napadl jejich osmnáctiletý...

Policisté rychle zjistili, že vraždil mladík, který má základní vzdělání. Nikdy nepracoval. I přes svůj nízký věk už několikrát čelil trestnímu stíhání za drogy a majetkové delikty. 

"Podle zvlášť velké brutality, s jakou pachatel poškozené napadl, jsme usoudili, že jde buď o osobu duševně nemocnou nebo závislou na drogách," uvedl vyšetřovatel Petr Čížek.

"Na místě jsme nenašli žádné zbraně, pachatel je odhodil do kanalizace. K útoku použil nůž s čepelí dlouhou 12 centimetrů a menší kladivo, obojí našel u napadených v bytě," doplnil kriminalista.

"Ve 12:15 jsme přijali hlášení o nálezu dvou lidí s bodným poraněním, takže jsme tam poslali lékařskou posádku a dvě záchranářské posádky," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Anna Krempová.

"Zdravotníci ošetřili muže, kterého převezli v bezvědomí do nemocnice. Žena bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem a lékař na místě konstatoval smrt," doplnila Krempová.

Muže museli po převozu do nemocnice ihned operovat, nyní za něj dýchají přístroje.

"Jeho stav je vážný, je po chirurgickém zákroku a na umělé ventilaci. Měl četná bodnořezná poranění a zlomeniny, které si rozhodně nezpůsobil sám," uvedl lékařský náměstek trutnovské nemocnice Miroslav Nývlt.

Vrahovi za brutální útok hrozí až výjimečný trest, policisté navrhují, aby putoval do vazby.


Video