Místostarosta vymáhal dluhy samopalem

  • 12
Místostarostu Postřekova na Domažlicku Josefa Tauera zatkla v noci policie. Ve čtvrtek v podvečer vtrhl se samopalem do firmy v Klenčí pod Čerchovem a pídil se po majiteli. Nenašel ho, ale se zbraní ohrožoval zaměstnance. Policejní komando ho zatklo, když přijel domů.

"Vím jen, že skončil v policejní cele. Má stavební firmu a někteří podnikatelé mu dluží peníze. Asi mu ruply nervy," komentoval událost starosta Postřekova František Friš.

Místostarostu zatkla speciální policejní zásahová jednotka.

"Byl opilý. Samopal u sebe už neměl. Zatím nebylo zjištěno, že by zbraní někoho přímo ohrožoval,"sdělila mluvčí domažlických policistů Petra Srnková.

"Když přijel do firmy v Klenčí pod Čerchovem, měl samopal pověšený na rameni. Na nikoho nemířil."

Dodala, že policie prošetřuje informace, že místostarosta samopal ukazoval v restauraci v Postřekově a hovořil o tom, že si s někým potřebuje vyřídit účty.

Policie našla ve sklepě hostince dokonce dva samopaly. "Nebyly ovšem střelbyschopné," prozradila MF DNES Srnková. "Starosta proto nemůže být obviněn z nedovoleného ozbrojování, protože svým způsobem vlastně neměl zbraň."

Místostarosta má firmu s názvem Josef Tauer & CO, která podniká v nákladní dopravě a obchoduje se zbožím. Jeho firma dostala od První chodské stavební společnosti z Klenčí pod Čerchovem dílčí zakázku na stavbě.

Zadavatel však nebyl spokojen s kvalitou odvedené práce. Proto Tauerovi nehodlal zaplatit celou dohodnutou cenu.


Nejlepší videa na Revue