Diskuze

Lyžař v Krkonoších narazil do stromu u sjezdovky, na místě zemřel

Na sjezdovce na Černé hoře v Krkonoších v úterý kolem poledne zemřel třiačtyřicetiletý lyžař. Při jízdě v dolní části Černohorské sjezdovky patrně nezvládl oblouk a z hrany sjezdovky vyletěl mimo sjezdovou trať, kde narazil do stromu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, už dlouho nelyžuju, ale podobný úraz si prakticky nedokážu představit - že bych nabral nějakou děsivou rychlost a nezvladatelně to napálil do stromu?????

To je jako kdybych jel na rovné okresce 160 a nepřemýšlel o brzdění před zatáčkou ...

1 0
možnosti

Obecně je kvalita a bezpečnost na sjezdovkách v zahraničí vyšší, nicméně zároveň tam nikdy nevidíte člověka bez přilby.

0 2
možnosti

Pouze technická závada a smrt, smůla. Nevím proč tady většina toho lyžaře očerňuje.

0 1
možnosti

protože neměl přilbu, to znamená, že šel té "Smůle" významně naproti

0 0
možnosti

Asi jezdil bez helmy, aby slysel jestli nekdo nejede za nim...

1 0
možnosti

S helmou slyšíte také dobře.

0 0
možnosti

V Rakousku, Itálii, Francii zahyne ročně na lyžích hodně lidí. Je to samozřejmě dáno větší návštěvností, ale naše sjezdovky nejsou méně bezpečné a nezodpovědní lyžaři se najdou všude. Dokonce bych řekl, že dodržování zásad bezpečného lyžování se u nás dodržuje o něco více než tam, snad s výjimkou alkoholu.

0 0
možnosti

Bohužel tohle jsou české hory, nehorázná částky za permanentky a bezpečnost nula.

1 12
možnosti

Naprostá hloupost. Vybavení českých sjezdovek, co se týče bezpečnostních opatření jsou obdobná jako v Rakousku, Itálii apod. Rozdíl může být jen u vysoko položených sjezdovek (ca nad 1800mnm), které u nás nejsou a kde logicky nejsou žádné stromy, ale zase tam bývají např. skaliska.

3 0
možnosti

Ať budou opatření jakákoliv, tohle se občas stane. Sjezdové lyžování není extrémně nebezpečné, ale přeci jenom je tam dosahováno velkých rychlostí a když se něco nepodaří je to věcí osudu. Jestli neměl přilbu tak tomu možná šel trochu naproti.

3 1
možnosti

Vykácet stromy podél silnic, vykácet stromy podél sjezdovek, no asi bude nejlepší vykácet stromy všude. Co když někdo bude česat třešně a spadne?

7 1
možnosti

D46a12v38i52d 11H63o21f

21. 3. 2018 8:50

Spíš přizpůsobit jízdu svým schopnostem a také terénu.

0 0
možnosti

Ja se vubec nedivim, ze se to stalo. Kdyz jedete do Rakouska, kde panuji ty same podminky, to znamena vitr a teplota -10, tak je sjezdovka krasne upravena a lyze vam na ni krasne drzi. V Cechach je sjezdovka obvykle jedna velka plotna. Byl jsem o vikendu v Krkonosich lyzovat a bylo to právě z tohoto duvodu dost o hubu.

4 9
možnosti

P42e77t92r 97P15á80v74e36k

21. 3. 2018 6:54

Na ledu drží lyže líp než na sněhu. Byl jsem o víkendu na Lysé hoře, samý led a krásně jsem si zacarvroval. taky protože tam nikdo nebyl...

0 0
možnosti