Záběry z bezpečnostní kamery v bance, kterou vyloupil neznámý pachatel v černé

Záběry z bezpečnostní kamery v bance, kterou vyloupil neznámý pachatel v černé bundě a zimní čepici (na snímku). | foto: Policie ČR

Muž s blikajícím předmětem vyloupil banku, nikdo si toho nevšiml

  • 6
V úterý odpoledne přepadl neznámý pachatel v Rožnově pod Radhoštěm banku. Pracovnici za přepážkou vyhrožoval bombou a položil před ní tašku s podivnou blikající krabičkou. Žena mu proto vydala několik desítek tisíc korun a když odešel, zavolala policii. Po muži je vyhlášeno pátrání.

"Neznámý muž přišel do pobočky Komerční banky krátce po půl třetí odpoledne. Přistoupil k hotovostní přepážce a předložil před pracovnici banky list papíru, na kterém bylo napsáno něco v tom smyslu, že mu má vydat peníze, jinak použije trhavinu, kterou má u sebe," uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

V tu chvíli položil na pult černou tašku, ve které měla být bomba. "Obsluhující žena mu ze strachu vydala několik desítek tisíc korun, které si muž uložil do tašky a odešel," doplnila mluvčí. V tašce totiž podle popisu něco blikalo a byly tam drátky, žena se proto bála o život. Po lupičově odchodu informovala vedení banky, které přepadení oznámilo na policii.

Lupiče si nikdo v bance nevšiml

"Do banky během chvilky dorazily hlídky jak městské, tak státní policie. Zjistili jsme popis pachatele, o kterém byli vyrozuměni všichni policisté v terénu," popsala Javorková. Muži zákona poté posílili silniční kontroly vozidel po celém území okresu Vsetín, kdyby pachatel z místa odjížděl autem.

Podle policie muž přepadl banku velmi nenápadně, takže si klienti, kterých tam bylo několik, ničeho nevšimli. "To přepadení nikdo nepostřehl. Přistoupil v klidu k přepážce, mluvil velmi potichu a pracovnici dal papír s požadavky. Pak odešel," řekla mluvčí. Tašku si lupič odnesl s sebou.

Záběry z bezpečnostní kamery v bance, kterou vyloupil neznámý pachatel v černé bundě a zimní čepici (na snímku vlevo u přepážky).

Policisté po lupiči pátrají. Zatím se jim ale žádní svědci nepřihlásili. "K dispozici budeme mít i záběry z bezpečnostních kamer, snad se pak někdo z veřejnosti přihlásí a pomůže nám," uzavřela Javorková.

Pachatel byl muž ve věku 35 až 40 let, střední postavy a výšky asi 170 cm. Obličej měl maskovaný brýlemi s tmavými skly. Na pravé straně obličeje měl od brady do půlky tváře nalepenou 3 až 4 centimetry širokou bílou náplast . Na hlavě měl zimní černou čepici, vypadala jako kulich s kšiltem. Dále měl tmavě modrou nebo černou zimní bundu s kapucí s lemem ze šedého kožíšku.


Video